“Ej, odakle ti tako dobra net konekcija?!” “Od Boga!”

Foto: Wikimedia Commons

Jeste li čuli vijest? Poljaci će uskoro dobivati dobru internetsku konekciju izravno od Gospoda Boga!

O čemu to danas meljemo postat će vam jasno kroz koji trenutak – priča je pomalo neobična i pomalo zabavna, baš onako kako mi volimo.

Radi se o tome da će stanovnici poljskog grada po imenu Świebodzin od sad primati internetske usluge putem antena koje je lokalni operater odlučio postaviti na veliku statuu Isusa Krista koja se nadvija nad gradom.

Naziv statue visoke 50 metara glasi Pomnik Chrystusa Króla”, ili po naški: ” Spomenik kralju Isusu”. Dobra je vijest da statua datira iz 2010. godine, pa internetski operater zbog poboljšanja svojih usluga nije narušio sklad nekog bitnog povijesnog spomenika.

Foto: Wikimedia Commons

Ipak je, priznat ćete, izbor lokacije za nove internetske odašiljače u najmanju ruku kontroverzan, pogotovo stoga što će mještani ubuduće, to je posve jasno, skidati i pornografiju uz svesrdnu pomoć Isusove statue! 😀

Uz blagoslov Crkve

Inače, nemojte pomisliti da se sve ovo događa bez blagoslova lokalne crkve. Naprotiv! Ugovor za postavljanje antena lokalni je operater sklopio ni manje ni više nego s lokalnom katoličkom župom koja je poželjela u svoje prostorije uvesti internet. Iz župe su poručili da im je net potreban zbog “video nadzora” (ma što to značilo). Obje strane su odbile za medije otkriti detalje iz međudobno sklopljenoga ugovora.

Foto: Wikipedia

Inače, ova je poljska statua trenutno najviša statua Isusa na svijetu! Cjelokupni kip s postoljem i krunom ima 52,5 metara, a sama Isusova statua visoka je 33 metra. Za usporedbu, možda najpoznatija Kristova statua na svijetu, ona iz Ria de Janeira u Brazilu, visoka je oko 30 metara, a skupa s postoljem ima oko 39,5 metara.

Internetske antene u Świebodzinu postavljene su na vrhu kipa pa se, zapravo, ne vide sa zemlje, već samo iz zraka.

Mi se samo pitamo što bi na sve ovo rekao naš Željko Kerum, koji nam je svojedobno obećavao najveću statuu Isusa Krista na svijetu izgraditi na našem Marjanu. 🙂

Preporuka za čitanje: Olešio se: Svećenik se napio na sprovodu, teglili ga skupa s pokojnikom!

5 KOMENTARI

  1. I do like the manner in which you have framed this particular matter plus it does provide me personally some fodder for thought. Nonetheless, because of everything that I have observed, I only hope when the actual comments pack on that men and women stay on issue and don’t get started upon a soap box associated with some other news du jour. All the same, thank you for this fantastic piece and though I do not necessarily agree with it in totality, I respect the perspective.

  2. I’m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

Komentiraj

Please enter your comment!

*