Novi Audi A6 Avant – potvrdio titulu najljepšeg i najnaprednijeg karavana na svijetu

Limuzinska inačica A6 plijeni pažnju na Zagreb auto showu, a njegova funkcionalnija tek se svijetu predstavil. Upoznajte Audi A6 Avant!

Audi je ponovno oduševio. Dizajneri i inženjeri su pronašli genijalni balans kako postići funkcionalnost i atraktivnost. Očekivano, novi Avant ima prednju masku kao limuzinska inačica A6, gdje dominiraju LED svjetla, koja mogu biti u HD Matrix tehnologiji.

Ista priča je s interijerom, čak tri zaslona bit će pred vozačem i suvozačem. Prvi, 12,3-inčni, služi kao brzinomjer, dok se druga dva (10,1 i 8,6″) nalaze jedan ispod drugog na centralnom grebenu. Veći pripada multimedijalnom sistemu, a manji opslužuje klima uređaj i još neke funkcije u automobilu.

U odnosu na prethodnu generaciju, stigla su i nova sjedala, koja imaju opciju grijanja, hlađenja i masaže. Vlasnici će uživati.

Lista dodatne opreme bit će kilometarska. Od panoramskog krova, do Bang & Olufsen ozvučenja, premium audio sistema sa čak 19 zvučnika, kao i sistem za poboljšanje kvalitete zraka u unutrašnjosti, a bit će tu i miris koji se ubacuje kroz ventilaciju.

Kada je riječ o praktičnosti, Audi A6 Avant donosi prtljažnik zapremine 565 litara, a on može narasti do 1.680 litara, a vrijedi istaknut mogućnost kombiniranja zadnje klupe u omjeru – 40:20:40.

Tehnički podaci i motori još nisu definirani, ali je gotovo sigurno kako će biti identični limuzinskoj ediciji.

Za početak to znači – benzinski dio bit će zastupljen u izvedbi 3.0 TFSI V6 s 340 KS (250 kW) i 500 Nm, dok će dizelaški dio ponudit 3.0 V6 TDI od 286 KS (210 kW) i 620 Nm. Oba motora rade u kombinaciji s alternator-starterom pokretanim remenom (BAS), koji predstavlja osnovu 48 V električnog sistema. Ova tehnologija omogućava automobilu krstarenje s ugašenim benzinskim ili dizel motorom. To također uključuje proširenu start/stop funkciju i funkciju obnavljanja/rekuperacije energije.

Među opcijama koje će biti na raspolaganju kupcima novog Audija A6 Avant je i sistem upravljanja na sva 4 kotača. To će, između ostalog, poboljšati manevarske sposobnosti vozila na malom prostoru.

Novi Avant stiže drugom polovicom ljeta, a cijene u Njemačkoj kretat će s cijenom nešto manjom od 60.000 eura. Sad još samo čekamo novi RS6, priča se o modelu, bolje rečeno čudovištu od 650 KS!

124 KOMENTARI

  1. “Whats Going down i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & help other users like its helped me. Good job.”

Komentiraj

Please enter your comment!

*