Zubčić 12. u kombinaciji, prvo olimpijsko zlato za Hirschera

Foto: Instagram

Filip Zubčić ostvario je dosad najzapaženiji rezultat od hrvatskih sportaša na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama  u Pjongčangu. Naš skijaš zauzeo je 12. mjesto u alpskoj kombinaciji, najavivši možda i bolje izdanje u svojoj najjačoj disciplini, veleslalomu. Zlatnu medalju osvojio je trenutačno najbolji svjetski  skijaš, Austrijanac Marcel Hirscher. Bila je to njegova prva zlatna olimpijska medalja u karijeri.

Filip Zubčić ostvario je dosad najzapaženiji rezultat od hrvatskih sportaša na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama  u Pjongčangu. Naš skijaš zauzeo je 12. mjesto u alpskoj kombinaciji, najavivši možda i bolje izdanje u svojoj najjačoj disciplini, veleslalomu. Zlatnu medalju osvojio je trenutačno najbolji svjetski  skijaš, Austrijanac Marcel Hirscher. Bila je to njegova prva zlatna olimpijska medalja u karijeri.

Alpska kombinacija u zadnje je desetljeće i pol bila hrvatska disciplina. Dva zlata Janice Kostelić, te tri srebra njezina brata Ivice u olimpijskim utrkama u kombinaciji rezultati su kakve će hrvatsko skijanje teško ponoviti.

https://www.instagram.com/p/BfBGgJlBIzj/?taken-by=filip_zubcic

No, i u Pjongčangu Hrvatska je dosad najbolji rezultat ostvarila upravo u kombinaciji. Filip Zubčić osigurao je na kraju 12. mjesto što mu je najbolji plasman u karijeri kada je u pitanju kombinacija. Prije Igara Zubčić je govorio da bi bio zadovoljan plasmanom među 20, a sada je taj cilj debelo nadmašio. Štoviše, među 20 najbržih Hrvatska je imala čak dvojicu predstavnika, nakon što je Natko Zrnčić-Dim utrku okončao na 19. mjestu.

Dobra je to najava za nastavak skijaških natjecanja. Ne smijemo zaboraviti da u našoj reprezentaciji najviše očekuju od veleslaloma, glavne Zubčićeve discipline. Sam Zubčić nije bio pretjerano sretan svojim rezultatom.

Samokritični Zubčić

„Slalomsku vožnju neću nikad preboljeti, jer sad tek vidim da sam danas imao veliku priliku za veliki rezultat. Sve mi je bilo otvoreno, a ja to u slalomu nisam iskoristio. Stvarno sam loše skijao slalom i ne mogu biti zadovoljan. Nije 12. mjesto loše, ali ja sam se nadao puno boljem rezultatu“, bio je vrlo kritičan Zubčić nakon najboljeg hrvatskog rezultata dosad u Pjongčangu.

https://www.instagram.com/p/BegplcVhQ0v/?taken-by=filip_zubcic

Iskreno, pozdravljamo takvu samokritiku. Teško će netko napredovati ako se zadovoljava plasmanima blizu prvih 10-15. Istina, 12. mjesto je solidan rezultat, ali i mi smatramo da je Zubčić mogao bolje. Pred njim su još tri utrke, superveleslalom, veleslalom i slalom, a s najvećim ćemo zanimanjem pratiti njegov nastup u nedjeljom veleslalomu.

Riječ je o njegovoj najboljoj disciplini i uspije li Zubčić napokon spojiti dvije prave vožnje, moglo bi biti vrlo dobrih vijesti iz Južne Koreje. Zagrepčanin je očigledno razočaran svojim nastupom u kombinaciji, pa se nadamo da će ga to dodatno motivirati za veleslalom.

https://www.instagram.com/p/BdvFytjBmKn/?taken-by=filip_zubcic

Inače, zbog problema s vjetrom skijaške su utrke prilično ispremetane na Igrama u Pjongčangu. Dosad smo već trebali imati tri odluke, a na kraju imamo samo olimpijskog pobjednika u kombinaciji. A to je veliki Marcel Hirscher.

Austrijanac koji dominira svjetskim skijanjem u zadnjem desetljeću u kombinaciji je osvojio zlatnu medalju, prvu u karijeri. Dosad je slalomsko srebro iz Sočija bio njegov najbolji rezultat. U Pjongčangu je bio najbrži u kombinaciji, a njegove prave discipline u slalomu i veleslalomu tek slijede. Prvo zlato ima u džepu, a ne treba iznenaditi ako osvoji još dva.

Srebrnu i brončanu medalju, inače, osvojili su Francuzi. Srebro je pripalo Alexisu Pinturaultu, dok je broncu ugrabio njegov sunarodnjak Victor Muffat-Jeandet.

Preporuka za čitanje: Otvorene XXIII. Zimske olimpijske igre u Pjongčangu

96 KOMENTARI

  1. “I’ve learn a few excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you set to make this kind of wonderful informative site.”

  2. Practical goal good your location helping your facts, having said that beneficial issue. My spouse and i should spend an afternoon learning more or maybe knowing extra. Thanks for outstanding information I was looking for this info for my assignment koleksi youtube terbaru.

Komentiraj

Please enter your comment!

*